5/09/2013
Κις Λορεν
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια. Τρίβουμε με τα χέρια αλεύρι- βούτυρο, μέχρι να έχουμε μια ζύμη όλο τρίμματα. Ρίχνουμε κουταλιά- κουταλιά το νερό, μέχρι να επιτύχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας. Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε την ζύμη στον κάδο με τα μαχαίρια στην διακοπτόμενη ταχύτητα. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Μετά απο μία ώρα, την βγάζουμε, την ανοίγουμε φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και την στρώνουμε σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 30 εκ. Μ'ένα πινέλο περνάμε τον πάτο με κτυπημένο ασπράδι, γιατί όπως έχω γράψει και σε άλλες συνταγές λειτουργεί σαν μονωτικό υλικό και δεν υγραίνει τον πάτο της τάρτας. Ρίχνουμε το μπέϊκον να πάει παντού και τα τριμμένα τυριά να καλύψουν όλο τον πάτο. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά πάνω απο τα τυριά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200' για 20-30'
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου