Pages

5/09/2013

Κις Λορεν

ΥΛΙΚΑ:
Για την ζύμη:
250 γρμ. αλεύρι γ.ο.χ.
125 γρμ. βούτυρο ή μαργαρίνη παγωμένη
3-4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
250 γρμ. κασέρι ( εγώ έβαλα γραβιέρα Αμφιλοχίας ) τριμμένο
250 γρμ. έμμενταλ τριμμένο
200 γρμ μπέϊκον ψιλοκομμένο και σοταρισμένο να φύγει το πολύ λίπος
3 αυγά 250 ml κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια. Τρίβουμε με τα χέρια αλεύρι- βούτυρο, μέχρι να έχουμε μια ζύμη όλο τρίμματα. Ρίχνουμε κουταλιά- κουταλιά το νερό, μέχρι να επιτύχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας. Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε την ζύμη στον κάδο με τα μαχαίρια στην διακοπτόμενη ταχύτητα. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Μετά απο μία ώρα, την βγάζουμε, την ανοίγουμε φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και την στρώνουμε σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 30 εκ. Μ'ένα πινέλο περνάμε τον πάτο με κτυπημένο ασπράδι, γιατί όπως έχω γράψει και σε άλλες συνταγές λειτουργεί σαν μονωτικό υλικό και δεν υγραίνει τον πάτο της τάρτας. Ρίχνουμε το μπέϊκον να πάει παντού και τα τριμμένα τυριά να καλύψουν όλο τον πάτο. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά πάνω απο τα τυριά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200' για 20-30'

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου