4/29/2013
Γιουβέτσι με κριθαράκι και γαρίδες
Ζεσταίνουμε τον ζωμό και ρίχνουμε μέσα τον Κρόκο Κοζάνης.
Σ'ένα πλατύ σκεύος, αυτό που χρησιμοποιούμε στην παέγια ή ενα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε 2-3 κ.σ λάδι και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βγάζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε στην άκρη. Αυτό το κάνουμε γιατί οι γαρίδες δεν πρέπει να ψήνονται πολύ ώρα επειδή σκληραίνουν.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ( χωρίς να καεί ) μέχρι να γυαλίσει, προσθέτουμε το σκόρδο, το κριθαράκι και συνεχίζουμε να τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει και το κριθαράκι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, τα αστεροειδή και αρχίζουμε σιγά-σιγά να ρίχνουμε τον ζωμό μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι. Το μαγειρεύουμε με την τεχνική του ριζότο, λίγο- λίγο τον ζωμό. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 20'. Στο τέλος ρίχνουμε τις γαρίδες να πάρουν μιά βράση. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ετικέτες
Γαρίδες,
κριθαράκι,
κρόκος κοζάνης
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου