Pages

4/29/2013

Αλμυρά κεκάκια

ΥΛΙΚΑ:
3 αυγά
1 φλυτζάνι γιαούρτι
1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι τυριά τριμμένα, εγώ εβαλα ανθότυρο, λίγο ροκφόρ, 4 κ.γ. παρμεζάνα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο και στραγγισμένο απο τα υγρά που θα βγάλει
200 γρμ. αλεύρι Farin-up περίπου
αλάτι-πιπέρι
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μπέϊκιν
μαύρο σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

- Μία λεκάνη χρειαζόμαστε για την παρασκευή του.
- Ρίχνουμε μέσα τα αυγά και τα κτυπάμε λίγο, προσθέτουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά, δηλ. το γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τα τυριά,  το μπέϊκιν, το αλάτι και το πιπέρι.
- Το αλεύρι θα προσέξουμε να το ρίχνουμε λίγο-λίγο, γιατί λέω 200 γρμ. αλλά  εκανα το λάθος να μην το μετρήσω, θα το δείτε πόσο θα πάρει με το μάτι.
- Τα εβαλα σε φορμάκια σιλικόνης στο ταψάκι που κάνουμε τα cupcakes, τα πασπάλισα απο πάνω με μαύρο σουσάμι και τα εψησα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180' για 20-25'

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου