Pages

4/29/2013

Πέρκα στον φούρνο με κρούστα σουσαμιού

ΥΛΙΚΑ:
Πέρκα, ντομάτες φρέσκες
Οι ποσότητες καθορίζονται απο εμας, σύμφωνα με τα μέλη της οικογένειά μας.
μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο, ή όσο θέλουμε
σουσάμι
φρυγανιά
αλάτι
πιπέρι
λάδι
λεμόνι
και λίγο θυμάρι, αν θέλουμε ή ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σ'ένα ταψάκι ( το μέγεθος το κανονίζουμε σύμφωνα με την ποσότητα του ψαριού ) ρίχνουμε ελάχιστο λάδι, στρώνουμε στον πάτο τις ντομάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό και το σκόρδο κομμένο σε λεπτά φετάκια. Πάνω στις ντομάτες τοποθετούμε το ψάρι και το αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την φρυγανιά, ρίχνουμε λάδι και λεμόνι και τελειώνουμε με το σουσάμι. Βάζουμε το ταψί στην μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180' για 50' περίπου. Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό, θα βγάλουν οι ντομάτες τους χυμούς τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου