Pages

4/30/2013

Kέϊκ με σοκοπάστα

ΥΛΙΚΑ:
250 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρμ. βιτάμ
200 γρμ. ζάχαρη
5 αυγά
1 κ.γ. μπέϊκιν
40 γρμ. γάλα
100 γρμ. σοκοπάστα ( nutella ή merenda )
2 βανίλιες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τα 150 γρμ. ζάχαρη, να αφρατέψει καλά το μείγμα, προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους. Στηνσυνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν και το γάλα. Παίρνουμε 2 μπολ και χωρίζουμε την ζύμη στα 2 ίσα μέρη, στο ένα προσθέτουμε την σοκοπάστα και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη τα 50 γρμ. σε σφιχτή μαρέγκα και την μοιράζουμε στα δύο μείγματα απαλά. Σε μια καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα βάζουμε μία κουταλιά άσπρη ζύμη και δίπλα μία κουταλιά καφέ. Συνεχίζουμε έτσι. Απο πάνω κάνουμε το αντίθετο, δηλαδή πάνω στην άσπρη βάζουμε καφέ κ.ο.κ. Ψήνουμε στους 180' για 50-60'.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου