4/29/2013
Αρμενοβίλ Παγωτό
Τοποθετούμε την φυτική σαντιγύ στο μπολ του μίξερ και την κτυπάμε 8-10' μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και την βανίλια και χτυπάμε για 3-4' ακόμη. Τέλος προσθέτουμε την παχύρευστη σαντιγύ και απαλά με μια σπάτουλα ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα, τα αμύγδαλα κροκάν και τις μαρέγκες σπασμένες με το χέρι. ( Κρατάμε μερικά αμύγδαλα και μαρέγκες για το γαρνίρισμα. ) Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με μια σπάτουλα.Θα χρησιμοποιήσουμε στρογγυλή φόρμα 22 εκ.ή ΄μακρόστενη του κέϊκ. Θα ντύσουμε τις φόρμες με μεμβράνη για να μπορέσουμε να το βγάλουμε μετά. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και το παγώνουμε όλη νύχτα στην κατάψυξη. Ξεφορμάρουμε, αναποδογυρίζουμε σε τουρτιέρα και αφαιρούμε την μεμβράνη. Γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα που κρατήσαμε και την λειωμένη σοκολάτα. Τοποθετούμε τις μαρέγκες γύρω του σπασμένες ή ολόκληρες.
ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΡΟΚΑΝ:
Βάζουμε την ζάχαρη στο τηγάνι και αφήνουμε να λειώσει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε να καλυφθούν απο την καραμέλα.Τα αδειάζουμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως, Τα σπάμε στο γουδί ή στο blender.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΡΕΓΚΕΣ:
Χτυπάμε τα ασπράδια στο κάδο του μίξερ να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε βροχηδόν την κρυσταλλικά ζάχαρη και συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα καλά. Τέλος με σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα την άχνη. Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα, κόβουμε τις μαρέγκες με κορνέ ή με κουτάλι αν δεν έχουμε κορνέ. Ψήνουμε στους 100' ( εγώ τις ψήνω στον αέρα στους 90' ) για 1 ώρα και 15'. Πρέπει να ξεκολλάνε απο την λαδόκολλα. Τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Η συνταγή είναι του Νίκου Βασιλειάδη
Ετικέτες
ζαχαρούχο γάλα,
κρέμα γάλακτος,
Φυτική σαντιγύ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου