Pages

4/30/2013

Μπακλαβάς Λαδένιος

ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο φύλλο Βηρυττού
5οο γρμ. καρυδόψυχα χοντροκομμένη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο
100-150 γρμ. ζάχαρη
1 ποτήρι λάδι καλής ποιότητας
1 ποτήρι μέλι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε το καρύδι με την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί διαστάσεων 35Χ31 ( αυτό είναι το δικό μου ). Στρώνουμε 3 φύλλα στον πάτο του ταψιού χωρίς άλλο λάδωμα. Ξεκινάμε με τα υπόλοιπα και ρίχνουμε εναλλάξ φύλλο- καρύδι μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Κρατάμε 3 φύλλα για το τέλος που τα στρώνουμε σκέτα. Χαράζουμε τα φύλλα μας, δεν τα πατάμε για να γίνει αφράτος ο μπακλαβάς μας. Καίμε το λάδι μέχρι να αρχίσει να καπνίζει αλλά όχι να μαυρίσει. Το ρίχνουμε ΄με μια κουτάλα πάνω στις χαρακιές και στο υπόλοιπο φύλλο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220' για 15', χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 200' και ψήνουμε για 20' και τέλος στους 150 για 15'. Μόλις τον βγάλουμε απο τον φούρνο, ρίχνουμε στις χαρακιές αλλά και σε όλη την επιφάνεια του το μέλι, φροντίζοντας να πάει παντού. Φροντίζουμε να μελωθούν και τα πλαϊνά. Η γέμιση μπορεί να γίνει εκτός απο καρύδι, με αμύγδαλο, ή Φιστίκι Αιγίνης. Εμένα μου αρέσει με το καρύδι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου