4/29/2013
Το υπέροχο κέϊκ αμυγδάλου του Michel Roux jr
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180'. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 20'
Σ'ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν, την ζάχαρη και το τριμμένο αμύγδαλο.
Στο μίξερ κτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με το ξύσμα μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά το μίγμα αλεύρι-ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 45'- 1 ώρα.
Στα 40' ελέγχουμε και αν χρειάζεται το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Μόλις το βγάλουμε απο το φούρνο το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου