Pages

4/29/2013

Το υπέροχο κέϊκ αμυγδάλου του Michel Roux jr

ΥΛΙΚΑ:
50 γρμ αλεύρι
250 γρμ. τριμμένο αμύγδαλο σαν πούδρα
225 γρμ ζάχαρη
1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
250 γρμ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
4 μεγάλα αυγά κατά προτίμηση ελεύθερης βοσκής

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

80 γρμ. ΄φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
60 γρμ. ζάχαρη καστανή
Βράζουμε το σιρόπι 1-2 ' και το αφήνουμε να κρυώσει.
Θέλουμε ακόμη λίγα αμύγδαλα φιλέ ελαφρά καβουρδισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180'. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 20'
Σ'ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν, την ζάχαρη και το τριμμένο αμύγδαλο.
Στο μίξερ κτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με το ξύσμα μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά το μίγμα αλεύρι-ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 45'- 1 ώρα.
Στα 40' ελέγχουμε και αν χρειάζεται το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Μόλις το βγάλουμε απο το φούρνο το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου