5/02/2013
Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το βιτάμ, το γιαούρτι, το αλάτι και ρίχνουμε λίγο -λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική. Περίπου θα πάρει τα 380-400 γρμ. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα περίπου.
Σ΄'ενα μπολ ρίχνουμε την φέτα και την διαλύουμε μ'ένα πηρούνι, προσθέτουμε το αυγό και το ασπράδι, το πιπέρι και τον δυόσμο και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια, βάζουμε λίγη γέμιση και το κλείνουμε. Εγώ στο κλείσιμο χρησιμοποιώ ενα πιατάκι του καφέ και το κόβω, κατά την γνώμη μου κάνει το καλύτερο κλείσιμο.
Τα τοποθετώ στο ταψί, τα πασαλείβω με τον κρόκο, ρίχνω το σουσάμι και τα ψήνω στους 200' για 30' περίπου.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου