Pages

5/02/2013

Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού

ΥΛΙΚΑ:
200 γρμ. βιτάμ soft
200 γρμ. γιαούρτι στραγγιστό
αλεύρι Farin-up όσο σηκώσει
λίγο αλάτι.
ΓΕΜΙΣΗ:
200 γρμ. φέτα
1 αυγό και ένα ασπράδι
λίγο πιπέρι
λίγο δυόσμο
1 κρόκο αυγού για πασάλειμμα
σουσάμι, μαυροκούκκι, παπαρουνόσπορο ή ότι άλλο σας αρέσει

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το βιτάμ, το γιαούρτι, το αλάτι και ρίχνουμε λίγο -λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική. Περίπου θα πάρει τα 380-400 γρμ. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα περίπου.
Σ΄'ενα μπολ ρίχνουμε την φέτα και την διαλύουμε μ'ένα πηρούνι, προσθέτουμε το αυγό και το ασπράδι, το πιπέρι και τον δυόσμο και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια, βάζουμε λίγη γέμιση και το κλείνουμε. Εγώ στο κλείσιμο χρησιμοποιώ ενα πιατάκι του καφέ και το κόβω, κατά την γνώμη μου κάνει το καλύτερο κλείσιμο.
Τα τοποθετώ στο ταψί, τα πασαλείβω με τον κρόκο, ρίχνω το σουσάμι και τα ψήνω στους 200' για 30' περίπου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου