Pages

5/04/2013

Λαδένια

ΥΛΙΚΑ:
51/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές μαγιά σε σκόνη
2 κούπες χλιαρό νερό
1 κουταλιά ζάχαρη
1/4 της κούπας λάδι
2 κουταλάκια αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ:
1/4 της κούπας λάδι
2 μεγάλα κρεμμύδια σε φετάκια
αν θέλουμε, 1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλάκια φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
1-2 ντομάτες κομμένες σε φέτες

Εδω μπαινει η φωτο ....
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μαγιά, ρίχνουμε και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ελαστική.Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο- αν βάλουμε- μέχρι να μαραθούν.Στρώνουμε την ζύμη σε καλά λαδωμένο ταψί 35-40 εκ.Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ανέβει πάλι για 1/2 ώρα περίπου. Ρίχνουμε λάδι στην επιφάνεια και απλώνουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με την ρίγανη, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180-200'' για 45-50'.Αν θέλουμε πάνω απο τα κρεμμύδια στρώνουμε και μερικές φέτες ντομάτας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου