ΥΛΙΚΑ:
51/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές μαγιά σε σκόνη 2 κούπες χλιαρό νερό 1 κουταλιά ζάχαρη 1/4 της κούπας λάδι 2 κουταλάκια αλάτι ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ: 1/4 της κούπας λάδι 2 μεγάλα κρεμμύδια σε φετάκια αν θέλουμε, 1 σκελίδα σκόρδο 2 κουταλάκια φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο 1/2 κουταλάκι ρίγανη αλάτι και πιπέρι κατά βούληση 1-2 ντομάτες κομμένες σε φέτες |
Εδω μπαινει η φωτο .... |
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μαγιά, ρίχνουμε και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ελαστική.Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο- αν βάλουμε- μέχρι να μαραθούν.Στρώνουμε την ζύμη σε καλά λαδωμένο ταψί 35-40 εκ.Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ανέβει πάλι για 1/2 ώρα περίπου. Ρίχνουμε λάδι στην επιφάνεια και απλώνουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με την ρίγανη, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180-200'' για 45-50'.Αν θέλουμε πάνω απο τα κρεμμύδια στρώνουμε και μερικές φέτες ντομάτας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου