Pages

5/08/2013

Κολοκυθοκεφτέδες

ΥΛΙΚΑ:
3 μέτρια κολοκύθια πράσινα τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και στυμμένο πολύ καλά να φύγουν τα υγρά του.
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο άν είναι φρέσκος, ψιλοτριμμένος αν είναι ξερός
3 αυγά
150-200 γρμ. φέτα
Αλάτι με προσοχή αν το τυρί είναι αλμυρό
πιπεράκι αρκετό
και αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τόσο όσο να πήξει αλλά να παραμείνει πηχτός χυλός.
( Ακολουθεί φωτογραφία του μείγματος )


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σ΄'ενα μπολ ρίχνουμε το κολοκύθι, τα μυρωδικά, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το τυρί τριμμένο με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει πηχτός χυλός. Ρίχνουμε μπόλικο λάδι σ'ένα τηγάνι ( προτιμώ το ελαιόλαδο), παίρνουμε κουταλιές απο το μείγμα και τις τηγανίζουμε. Τοποθετούμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. ΥΓ. δεν χρησιμοποιούμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ή μπέϊκιν γιατί απορροφά λάδι. Αλλωστε με τα αυγά φουσκώνουν αρκετά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου