Pages

5/06/2013

Αλμυρή τούρτα με σολομό

ΥΛΙΚΑ:
ψωμί του τόστ, μπόμπα στρογγυλή, ή σε φέτες χωρίς την κόρα
βούτυρο
cream cheese ( τύπου φιλαδέλφεια )
ενδεικτικά: για 8 φέτες ψωμί θα χρειαστούμε:
300 γρμ. cream cheese
100 γρμ. βούτυρο
χρώμα ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Με τα υλικά της γέμισης μπορούμε να παίξουμε σύμφωνα με τα γούστα μας, μπορεί να είναι σολομός, αγγούρι, ζαμπόν, ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας. Τό χρώμα που θα βάλουμε να είναι συναφές με το υλικό μας. Κτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά να ασπρίσει, προσθέτουμε το cream cheese και συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να εχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αν κάνουμε τούρτα με αγγούρι το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες ( σαν τσίπς ) το αλατίζουμε και το αφήνουμε 1 ώρα περίπου να βγάλει τα υγρά του. Στο αγγούρι θα βάλουμε 1 σταγόνα πράσινο χρώμα. Στην πιατέλα που θα στρώσουμε την τούρτα βάζουμε 2 φέτες ψωμί, τις αλείφουμε με την βουτυρόκρεμα και τοποθετούμε πάνω της το υλικό που επιλέξαμε. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουμε. Στον σολομό θα βάλουμε 1 σταγόνα κόκκινο χρώμα. Διαπίστωσα ότι μέχρι 4 φέτες είναι βολική στο κόψιμο, εσείς φτιάχτε την όπως σας αρέσει. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ: Θα χρειαστούμε την ίδια ποσότητα βουτύρου- τυριού με την ίδια διαδικασία. Καλύπτουμε την τούρτα και την διακοσμούμε μ'ένα κορνέ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου