Pages

5/05/2013

Χοιρινός λαιμός απο τον Β. Καλλίδη

ΥΛΙΚΑ:
1 χοιρινός λαιμός περίπου 2 κιλά, ζητήστε απο τον χασάπη να σας βγάλει το κόκκαλο
6 κ.σ. λάδι
3-4 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένα
2 καρότα σε ροδέλες
2 μήλα κομμένα στα τέσσερα
10 σκελίδες σκόρδο
4 φύλλα δάφνης
1 ποτήρι σανγκρία
1 ποτήρι βυσσινάδα
2 κ.γ. αλάτι και πιπέρι

Εδω μπαινει η φωτο ....
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τσιμπάμε το κρέας και βάζουμε το κρέας και το αλατοπίπερο. Βάζουμε το λάδι να κάψει σε φαρδιά κατσαρόλα που να χωράει το λαιμό ολόκληρο. Αλατίζουμε το κρέας και το ροδίζουμε απ'όλες τις πλευρές γυρνώντας με μια λαβίδα. Η διαδικασία θα διαρκέσει 15' περίπου. Μεταφέρουμε το κρέας σ'ένα ταψί με σχάρα. Απο κάτω βάζουμε τα λαχανικά και τα φρούτα, προσθέτουμε την δάφνη, πάνω στην σχάρα βάζουμε το κρέας και το ψήνουμε για 2 ώρες στους 180'.Αφήνουμε να ξεκουραστεί και τον κόβουμε σε φέτες μ'ένα κοφτερό μαχαίρι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου