Pages

5/02/2013

Χούμους

ΥΛΙΚΑ:
200 γρμ. ρεβύθια
2-3 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλυτζάνι ταχίνι
χυμό ενός λεμονιού ή όσο θέλουμε ( δοκιμάζοντας )
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι- πάπρικα ή καγιέν
μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Απο το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε νερό. Την αλλη μέρα τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε για 1- 1 1/2 ώρα περίπου. Δεν τα παραβράζουμε, να κρατάνε λίγο. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο απο το νερό που έβρασαν. Τα βάζουμε στο multi και τα κάνουμε πουρέ, προσθέτουμε το λεμόνι, το σκόρδο, το λάδι, το ταχίνι, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι . Τα δουλεύουμε για λίγο να ενσωματωθούν όλα μαζί. Αν δούμε ότι είναι πηχτό πολύ το μείγμα το αραιώνουμε με το ζουμί που κρατήσαμε απο το βράσιμο. Τα σερβίρουμε σε μπολάκια, ρίχνοντας έξτρα λίγο ελαιόλαδο,κόκκινο πιπέρ και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου