Pages

5/10/2013

Τα μπουρεκάκια της γιαγιάς Καλλιόπης.

ΥΛΙΚΑ:
4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
3-4 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. ρακί ή τσικουδιά ή τσίπουρο
1 κ.γ. αλάτι
χλιαρό νερό όσο σηκώσει
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
1/2 κιλό φέτα
1-2 αυγά
πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, την ρακή, λίγο νεράκι και αρχίζουμε να δουλεύουμε την ζύμη. Προσθέτουμε τόσο νερό, όσο χρειάζεται για να πάρουμε μια ζύμη ελαστική. Την δουλεύουμε για λίγο, την βγάζουμε απο τον κάδο, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2-1 ώρα. Στο διάστημα αυτό λειώνουμε την φέτα μ'ένα πηρούνι, προσθέτοντας τα αυγά και το πιπέρι. Η γέμιση που θα φτιάξουμε πρέπει να είναι ελαφρά σφιχτή, καθόλου νερουλή. Παίρνουμε κομματάκια απο την ζύμη και ανοίγουμε λεπτό φύλλο. Στην άκρη κάθε φύλλου βάζουμε μ'ένα κουταλάκι λίγη γέμιση και παίρνοντας την άκρη σκεπάζουμε την γέμιση. Κόβουμε μισοφέγγαρα μ'ένα πιατάκι του καφέ. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση.Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και τ'ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν απο τα λάδια τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου