Pages

5/08/2013

Μικρά κεκάκια με ινδική καρύδα

ΥΛΙΚΑ:
250 γρμ. βούτυρο αγελάδος
250 γρμ. ζάχαρη
4 αυγά
250 γρμ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέϊκιν
150 γρμ. ινδοκάρυδο τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και το κτυπάμε λίγο, προσθέτουμε την ζάχαρη και το κτυπάμε 10' περίπου μέχρι να ασπρίσει και να γίνει το μείγμα κρεμώδες. Στην συνέχεια προσθέτουμε ενα-ενα τα αυγά, κτυπώντας πάντα το μείγμα, ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν και τέλος την ινδική καρύδα. Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170' για 40-45'. Μπορούμε να τα ψήσουμε και σαν ατομικά κεκάκια στο ταψάκι για τα muffins τότε όμως θα μειώσουμε τον χρόνο ψησίματος σε 30' περίπου λεπτά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου