Pages

5/08/2013

Χαλβάς Παζαριώτικος

ΥΛΙΚΑ:
1 κούπα νισεστέ
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
επιπλέον4-5 κουταλιές ζάχαρη
150-200 γρμ αμύγδαλα ζεματισμένα και ξεφλουδισμένα
2-3 κουταλιές βούτυρο ( σαν την φυτίνη ) δηλ. φυτικό
κανέλα, σουσάμι καβουρδισμένο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεματάμε τα αλύγδαλα τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στα δύο. Καβουρδίζουμε το σουσάμι. Σ'ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα μέχρις ότου πάρουν χρυσό χρώμα. Σ'ένα μπολ ρίχνουμε τον νισεστέ, την ζάχαρη και το νερό, ανακατεύοντας καλά. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ( εντελώς στεγνή ) ρίχνουμε τις 3-4 κουταλιές ζάχαρη την βάζουμε σε δυνατή φωτιά και κάνουμε καραμέλα, να σκουρήνει αρκετά απο αυτό άλλωστε θα εξαρτηθεί και το χρώμα του χαλβά.Ρίχνουμε μέσα στην καραμέλα το μίγμα του μπολ δηλ. νισεστέ-ζάχαρη-νερό. Η καραμέλα θα κοκκαλώσει μην το φοβηθείς, όσο θα βράζει θα λειώνει.Ανακατεύουμε συνέχεια σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει καλά. Τότε ρίχνουμε και το βούτυρο με τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε πάλι μέχρις ότου το απορροφήσει όλο. Αδειάζουμε το μόγμα σε πιατέλες, ( να μην είναι χοντρό όσο γίνεται λεπτό) και πασπαλίζουμε απο πάνω με σουσάμι, κανέλα και λίγη ακόμη ζάχαρη. Περιμένουμε να κρυώσει και τον κόβουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου