Pages

5/02/2013

Η πιό θεϊκή τούρτα με τριπλή σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
4 αυγά
100 γρμ. ζάχαρη
75 γρμ. αλεύρι farin-up
25 γρμ. κακάο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
150 γρμ. φρέσκο γάλα
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. κονιάκ
ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
225 γρμ. λευκή σοκολάτα
50 γρμ. κρέμα γάλακτος
ΜΟΥΣ ΠΙΚΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
110 γρμ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
50 γρμ. κρέμα γάλακτος
ΑΚΟΜΗ ΘΕΛΟΥΜΕ:
500 γρμ. κρέμα γάλκτος κτυπημένη σε παχύρευστη μορφή σαν γιαούρτι.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
350 γρμ. σοκολάτα γάλακτος
100 γρμ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ για 7-8 να ασπρίσουν και να αφρατέψουν καλά.
Προσθέτουμε τοαλεύρι κοσκινισμένο με το κακάο και τα ενώνουμε απαλά διπλώνοντας με σπάτουλα για να μην χάσουμε τον αέρα.
Βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα δακτυλίδι 23 3κ. Ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 με αέρα στην μεσαία σχάρα για 20-25'. Το αφήνουμε 5-6' να ξεκουραστεί και το βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει.
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Ζεσταίνουμε πολα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά να ενωθούν. Δεν τα βράζουμε γιατί θα κόψει το γάλα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΤΙΣ ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα και ρίχνουμε την πικρή σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά να λειώσει. Το ίδιο αλλά σε άλλο κατσαρολάκι κάνουμε για την λευκή σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε τα 500 ml της κρέμας σε παχύρευστη μορφή.
Παίρνουμε τα 2/3 και τα προσθέτουμε στην λειωμένη λευκή σοκολάτα και την υπόλοιπη στην πικρή σοκολάτα. Τις βάζουμε και τις δύο στο ψυγείο για 15'.
Στην φόρμα που ψήσαμε το παντεσπάνι στρώνουμε μεμβράνη ( να περισσεύει αρκετή γιατί θα σκεπάσουμε την τούρτα μας μετά).
Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε 2 τεμάχια. Βάζουμε το ένα στην φόρμα και μ'ένα πινέλο το σιροπιάζουμε παντού αρκετά. Στρώνουμε την μισή λευκή μους, πάνω της βάζουμε την πικρή όλη και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη λευκή μους. Πάνω απο την λευκή μους βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι, τυλίγουμε καλά με την μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Ζεσταίνουμε την κρέμα,λειώνουμε μέσα την σοκολάτα γάλακτος.
Βγάζουμε την τούρτα απο το ψυγείο, αφαιρούμε την μεμβράνη και περιχύνουμε την τούρτα


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου