Pages

5/10/2013

Πατατούλες αντιναχτές

ΥΛΙΚΑ:
Πατάτες, σκόρδο ψιλοτριμμένο, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι αν θέλουμε και μπόλικο λάδι ή καλαμποκέλαιο.
Οι ποσότητες εξαρτώνται απο εμάς.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Την συνταγή αυτή την έφτιαχνε η γιαγιά μου με μικρές πατατούλες, κυρίως Ναξιώτικες, επειδή είχαν πολύ λεπτή φλούδα. Τις έπλενε καλά, τις έτριβε να φύγει η περίσσια φλούδα, τις σκούπιζε και μετά τις τηγάνιζε όλόκληρες σε μπόλικο λάδι. Το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο, σαν λουκουμαδάκια μοιάζανε οι πατατούλες. Σήμερα επειδή δεν βρίσκω τέτοιες πατάτες - και επειδή κάτι μικρές γαλλικές που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν χοντρή φλούδα, προτιμώ να καθαρίζω τις μεγάλες και να τις κόβω σε χοντρούς κύβους. Το αποτέλεσμα δεν είναι ίδιο, αλλά και αυτές είναι καλές. Σας προτείνω να τις δοκιμάσετε όσοι είστε φαν του σκόρδου και του λεμονιού. Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο και όπως είναι ζεστές περιχύνουμε με το λεμονοσκόρδο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου