Pages

5/10/2013

Πιτάκια με πάστα ελιάς

ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
3 ποτήρια ή όσο πάρει αλεύρι Farin-up
πάστα ελιάς 200-250 γρμ.
1 κρόκο για άλειμμα, παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σ'ένα τρυπητό βάζουμε αρκετή ώρα τον πολτό της ελιάς και τον σουρώνουμε να φύγουν ότι υγρά υπάρχουν.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τον χυμό και το καλαμποκέλαιο και τα χτυπάμε με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά, συμπληρώνουμε το αλεύρι και δημιουργούμε μια ζύμη που να μπορούμε να την ανοίξουμε χωρίς να χωρίσει.
Στην παλάμη μας ή στον πάγκο της κουζίνας ανοίγουμε μικρό φυλλαράκι με την παλάμη μας, βάζουμε μια κουταλίτσα πάστας ελιάς και κλείνουμε. Τα τοποθετούμε στο ταψάκι του φούρνου, που προηγουμένως εχουμε στρώσει λαδόκολλα, πασαλείβουμε με τον κρόκο, πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190-200' μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου