Pages

5/07/2013

Πορτοκαλόπιτα

ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά (500 γρμ.) καλύτερο είναι το φύλλο Βηρυττού
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1/2 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια ( ακέρωτα )
4 αυγά μεσαίου μεγέθους
200 γρμ. γιαούρτι αγελάδος στραγγιστό 5% λιπαρά
20 γρμ. μπέϊκιν ( ένα φακελάκι )
Για το σιρόπι:
2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα απο ένα πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ψαλιδίζουμε τα φύλλα σε χοντρά κομμάτια, χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ, το ηλιέλαιο με την ζάχαρη, την βανίλια,το ξύσμα, τα αυγά και το γιαούρτι για 3' λεπτά. Προσθέτουμε το μπέϊκιν και συνεχίζουμε το κτύπημα για 1' λεπτό. Στο τέλος ρίχνουμε τα χοντροκομμένα φύλλα και ανακατεύουμε καλά ώσπου να μαλακώσουν τα φύλλα και να δημιουργηθούν μικροί σβόλοι. Αν οι σβόλοι είναι μεγάλοι σημαίνει ότι δεν αανακατέψαμε καλά. Ενας άλλος τρόπος είναι να ΄βάλουμε τα φύλλα στον φούρνο και να τα στεγνώσουμε για 1/2 ώρα. Ετσι αποτρέπουμε τον κίνδυνο να λασπώσουν. Αφήνουμε το ταψί για μισή ώρα να ρουφήξουν τα φύλλα το υγρό μείγμα Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175*-180*. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρέξ 30χ10 εκ. και το ψήνουμε για 30' περίπου.Ελέγχουμε με την λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο. Πρέπει η λάμα να βγή καθαρή. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για 2 ώρες για να το σιροπιάσουμε. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη και τον χυμό 10' απο το σημείο του βρασμού, στο τέλος ρίχνουμε και το ξύσμα. Περιχύνουμε το γλυκό αμέσως στην κρύα πορτοκαλόπιτα. Ετσι το γλυκό θα σιροπιαστεί χωρίς να λασπώσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου