Pages

5/04/2013

Ντονέρ

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό κιμά ανάμεικτο μοσχάρι-χοιρινό
1 κ.γ. κάρυ
1 κ.γ. μπαχάρι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκειά
λίγο γαρύφαλλο
αλάτι
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1/2 κούπα τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1/3 κούπας γάλα
1 αυγό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ με τα μαχαίρια και ζυμώνουμε όλα τα υλικά πάρα πολύ καλά. Αν δεν έχουμε μίξερ ζυμώνουμε με τα χέρια πάρα πολύ καλά.
Λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και τοποθετούμε το μείγμα σε λαδόκολλα. ΄Το πλάθουμε σε σχήμα φραντζόλας και το τυλίγουμε καλά.Το βάζουμε στην σχάρα του φούρνου, βάζοντας απο κάτω ενα ταψάκι με νερό.Να μην ακουμπάει στο νερό, το βάζουμε μόνο για να μην στάξει και λερώσει τον φούρνο μας.Το ψήνουμε για 50' στους 200'.Το βγάζουμε αφαιρούμε την λαδόκολλα, το ξαναβάζουμε για 15' στον αέρα για να πάρει χρώμα. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε λεπτές φέτες.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου