Pages

5/05/2013

Μυδοπίλαφο

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό μύδια καθαρισμένα καλά και αχνισμένα
1/2 φλυτζάνι λάδι
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε μικρούς κύβους
3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετάκια
1 νεροπότηρο ρύζι για πιλάφι ( εγώ προτιμώ το σπυρωτό)
3/4 του φλυτζανιού κρασί λευκό ξηρό
2 ντομάτες τριμμένες ή απο κονσέρβα ίση ποσότητα
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
5-6 τριχούλες απο κρόκο Κοζάνης
1 ποτήρι ζωμό απο τα μύδια που αχνίσαμε
1 ποτήρι νερό
πιπέρι μαύρο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βουρτσίζουμε καλά τα μύδια, αφαιρούμε τις τριχούλες απο την άκρη τους. Τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα και ατα αχνίζουμε για λίγα λεπτά, δεν τα παραβράζουμε γιατί σκληραίνουν όπως και οι γαρίδες. Πετάμε όσα δεν άνοιξαν και παραμένουν κλειστά. Αφαιρούμε απο αρκετά το εσωτερικό τους ή αν θέλουμε τα αφήνουμε όλα με τα κέλύφη τους. Σουρώνουμε το ζωμό σε σουρωτήρι ντυμένο με τουλπάνι (γάζα). Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας και μαλακώνουμε τα κρεμμύδια ( προσοχή να μην καούν, να γυαλίσουν, ) προσθέτουμε το σκόρδο και το ρύζι, σβήνουμε με το κρασί. Οταν εξατμιστεί, προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό που εχουμε ρίξει μέσα τον κρόκο, το νερό,πιπέρι και βράζουμε το ρύζι. Αν χρειαστεί, δοκιμάζοντας ρίχνουμε λίγο αλάτι. Λίγο πρίν το τέλος ρίχνουμε τα μύδια, ψήνουμε για λίγο και σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου