5/05/2013
Μυδοπίλαφο
Βουρτσίζουμε καλά τα μύδια, αφαιρούμε τις τριχούλες απο την άκρη τους. Τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα και ατα αχνίζουμε για λίγα λεπτά, δεν τα παραβράζουμε γιατί σκληραίνουν όπως και οι γαρίδες. Πετάμε όσα δεν άνοιξαν και παραμένουν κλειστά. Αφαιρούμε απο αρκετά το εσωτερικό τους ή αν θέλουμε τα αφήνουμε όλα με τα κέλύφη τους. Σουρώνουμε το ζωμό σε σουρωτήρι ντυμένο με τουλπάνι (γάζα). Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας και μαλακώνουμε τα κρεμμύδια ( προσοχή να μην καούν, να γυαλίσουν, ) προσθέτουμε το σκόρδο και το ρύζι, σβήνουμε με το κρασί. Οταν εξατμιστεί, προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό που εχουμε ρίξει μέσα τον κρόκο, το νερό,πιπέρι και βράζουμε το ρύζι. Αν χρειαστεί, δοκιμάζοντας ρίχνουμε λίγο αλάτι. Λίγο πρίν το τέλος ρίχνουμε τα μύδια, ψήνουμε για λίγο και σερβίρουμε.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου