Pages

5/06/2013

Ταχινοκουλούρες

ΥΛΙΚΑ:
Αλεύρι: 300 γρ.περιπου
Μπέικιν πάουντερ: 3/4 κουταλάκι
Αλάτι: μια πρεζα
Τριμμένη κανέλα: 1/2 κουταλάκι
Βουτυρο φυτικο : 60 γρ.μαλακο
Χυμό πορτοκαλιού: 150 ml περίπου
Υλικά για τη γέμιση:
Ταχίνι: 80 γρ.
Ζάχαρη: 80 γρ.
Μέλι: 1 κουταλιά
Ξύσμα πορτοκαλιού: από 1/2 πορτοκάλι
Τριμμένη κανέλα: 1 κουταλάκι
Καλαμποκελαιο: 2 - 4 κουταλιές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύετε το αλεύρι με τη μπέικιν, το αλάτι, την κανέλα και προσθέτετε το βουτυρο.
Τρίβετε με τα χέρια σας το μείγμα. Ρίχνετε λίγο - λίγο το χυμό, μέχρι να πάρετε μια μάλλον σφιχτή ζύμη. Τυλίγετε με μεβράνη τροφίμων και αφήνετε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Σε μπολ ανακατεύετε το ταχίνι, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα, το ξύσμα. Προσθέτετε κουταλιά - κουταλιά το λαδι μέχρι να πάρετε έναν πηχτό χυλό.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Με τον πλάστη ανοίγετε σε φύλλο, περίπου 8 Χ 35 εκ. Απλώνετε στο κέντρο, κατά μήκος 2 - 3 κουταλάκια από την γέμιση.
Τυλιγετε σε σαλιγκαρι και αραδειαζετε σε βουτυρομενη λαμαρινα.
Ψηνετε στους 180β. για 20λ.
**** Τη συνταγή μας προσέφερε ο Κος Μάνθος Αναγνώστου****


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου