Pages

5/05/2013

Μπισκότα βουτύρου

ΥΛΙΚΑ:
250 γρμ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
1 αυγό
2 βανίλιες
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( ίσως χρειασθεί και λίγο παραπάνω )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα περίπου 15' μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αυγό και να συνεχίζουμε να κτυπάμε, ρίχνουμε και τις βανίλιες. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και κτυπάμε το μείγμα μέχρις ότου η ζύμη γίνει μαλακή και απαλή. Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια τα πατάμε να πλατύνουν, τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο. Ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι σε φύλλο ανάμεσα σε δυό λαδόκολλες, αυτό το κάνουμε για να μην μας κολλάει η ζύμη, κόβουμε με κουπ-πατ ότι σχέδιο θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο πάλι με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180' για 15' περίπου μέχρι να χρυσίσουν λίγο στις άκρες. Δεν τα παραψήνουμε γιατί θα σκληρύνουν.Τα διατηρούμε σε κουτί μπισκότων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου