5/03/2013
Ζύμη για πιροσκί με λουκάνικα
Στο χλιαρό γάλα ρίχνουμε την μαγιά μαζί με την ζάχαρη και την αφήνουμε 5-10' να ενεργοποιηθεί. Σε λίγο βραστό νερό ζεματάμε για λίγο τα λουκανικάκια και τα αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. Στην λεκάνη που θα ζυμώσουμε ρίχνουμε το αλεύρι, το αυγό, την ενεργοποιημένη μαγιά και τέλος το λειωμένο βούτυρο. Ζυμώνουμε καλά και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει όμως στα χέρια. Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος την ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί. Όταν φουσκώσει παίρνουμε ενα μικρό κομμάτι στο χέρι μας το πατάμε στην παλάμη μας να ανοίξει, βάζουμε το λουκάνικο και το κλείνουμε. Τα αφήνουμε λίγο να ανέβουν και τα τηγανίζουμε στο λάδι, προσέχοντας να μην καίει πολύ γιατί θα τα κάψει εξωτερικά και θα μείνουν άψητα απο μέσα. Για μένα η καλύτερη συνταγή για πιροσκί.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου