Pages

5/06/2013

Γαλατόπιτα Κρανιάς

ΥΛΙΚΑ:
1 κούπα αλεύρι
1 φακελάκι Ανθος αραβοσίτου Γιώτης ( το κλασσικό )
1 βανίλια
1 λίτρο γάλα
μία πρέζα αλάτι
3 αυγά
3-4 κουταλιές λάδι
200 γρμ. ψιλοτριμμένο καρύδι
1 κούπα ζάχαρη
κανέλα,
1 πακέτο φύλλο κρούστας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το Ανθος αραβοσίτου, ρίχνουμε λίγο απο το κρύο γάλα και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα, το αλάτι,την μισή ζάχαρη και τα αυγά καλά κτυπημένα.Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα, τότε ρίχνουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη. Την βγάζουμε απο την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Για να μην πιάσει πέτσα απο πάνω, ή την έχουμε στο νού μας και ανακατεύουμε συνεχώς ή την σκεπάζουμε με ένα κομμάτι μεμβράνη, να εφάπτεται η μεμβράνη με την κρέμα. Σ'ένα ταψί 38-40 εκ., κατά προτίμηση το σινί, είναι το ταψί που κάνουμε τις πίτες, και απλώνουμε 3-4 φύλλα, αφού τα λαδώσουμε ένα-ένα. Τα πασπαλίζουμε με το ψιλοτριμμένο καρύδι, κανέλα και ζλαχαρη. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για 3-4 φύλλα ακόμη λαδωμένα όλα και με το ψιλοτριμμένο καρύδι. Στο τέλος απλώνουμε την κρέμα. Τα φύλλα που εξέχουν τα τυλίγουμε σε μπομπάρι. Ψήνουμε στους 180' για 1 ώρα. Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου