Pages

5/08/2013

Τάρτα με κρέμα και φρέσκα φρούτα.

ΥΛΙΚΑ:
2 φλυτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.
150 γρμ. κρύο βούτυρο πρόβειο Δωδώνης
2 κρόκους
3 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1-2 κ.σ. κρύο νερό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
500 ml γάλα
2 αυγά
5 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. κόρν-φλάουρ
1 βανίλια
250 ml κρέμα γάλακτος κτυπημένη σε σφιχτή σαντιγύ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
Φράουλες, κεράσια, ή ότι άλλο φρούτο προτιμάτε, 1 φακελάκι ζελατίνα χωρίς χρώμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε το αλεύρι σε λεκάνη και κάνουμε μια λακούβα στην μέση. Ρίχνουμε στο κέντρο το βούτυρο, τους κρόκους, την ζάχαρη, το αλάτι και ζυμώνουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να γίνει μια ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα. Προσθέτουμε 1 κουταλιά κρύο νερό και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο νερό επιπλέον. Πλάθουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30' να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε την ζύμη σε λεπτό φύλλο και την απλώνουμε σε μια ταρτιέρα βουτυρωμένη και αλευρωμένη. ( Εγώ τα εφτιαξα σε ατομικά φορμάκια ). Τα βάζουμε και πάλι στο ψυγείο για λίγο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180', βγάζουμε την τάρτα απο το ψυγείο, την τρυπάμε με ενα πηρούνι παντού και ψήνουμε για 20-25' ή μέχρι να πάρει ρόδινο χρώμα. Την αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε σ'ένα μπολ με το σύρμα τα αυγά με την ζάχαρη. Προσθέτουμε την βανίλια, το κόρν-φλάουρ και χτυπάμε να ενοποιηθούν. Αραιώνουμε το μείγμα με λίγο κρύο γάλα. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να πάρει 1-2 βράσεις και να πήξει. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει τελείως, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Οταν κρυώσει η κρέμα προσθέτουμε την σαντιγύ και ανακατεύουμε να αφρατέψει. Γεμίζουμε την βάση με την κρέμα. Εοιμάζουμε το ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βουτάμε τα φρούτα και διακοσμούμε. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει και σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου