Pages

5/08/2013

ΜΠΙΣΚΟΤΑ AMARETTI

ΥΛΙΚΑ:
500 γρμ. πούδρα αμυγδάλου
300 γρμ. custer ζάχαρη ( η κάστερ είναι η πολύ ψιλή ζάχαρη για να φτιάξουμε αν δεν βρούμε στο super market φτιάχνουμε μόνοι μας. Απλά στο multi ρίχνουμε κοινή ζάχαρη και την σπάμε λίγο.)
3 αυγά μεγάλα
ζάχαρη άχνη για τύλιγμα
ασημένια κουφετάκια για διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αν δεν βρούμε πούδρα αμυγδάλου φτιάχνουμε μόνοι μας. Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα τα στεγνώνουμε καλά στον φούρνο και τα τρίβουμε στο multi.
Χωρίζουμε τα αυγά. Κτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε την ζάχαρη και κτυπάμε καλά. Προσθέτουμε την πούδρα και ανακατεύουμε καλά.Κτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο μίγμα. Εδώ θα παιδευτούμε λιγάκι γιατί το μίγμα είναι σφιχτό. Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Στρώνουμε χαρτί στο ταψί του φούρνου και πλάθουμε στρογγυλά μπαλλάκια σαν ενα μπαλλάκι του τέννις.
Τα τυλίγουμε σε ζάχαρη άχνη, στο κέντρο βάζουμε ένα ασημένιο κουφετάκι και ψήνουμε στους 200' για 20-30'
Προσοχή στο ψήσιμο για αν παραψηθούν σκληραίνουν.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου