5/02/2013
Πίτσα λαχανικών
Στο κάδο του μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά της ζύμης , ρίχνουμε σταδιακά το νερό μέχρι η ζύμη μας να γίνει ελαστική και να κολλάει ελαφρά στα χέρια. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ με αλευρωμένο το πυθμένα του και την αφήνουμε περίπου 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και με αυτό σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης,αλατίζουμε και τα σωτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους, για περισσότερη ασφάλεια τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό για να απομακρυνθούν περίσσια υγρά. Στρώνουμε τη ζύμη στο ταψί στο πάχος που ο καθένας θέλει,ρίχνουμε τομάτα σάλτσα στη βάση, κατόπιν ρίχνουμε ελάχιστο τυρί,στρώνουμε τα λαχανικά από πάνω, ρίχνουμε πάλι ελάχιστο τυρί, απλώνουμε τις φέτες τομάτας (τις οποίες πρότερα τις έχουμε στραγγίξει από τα υγρά τους) και συνεχίζουμε με τη ψιλοκομμένη μοτσαρέλλα και το υπόλοιπο γκούντα. Ψήνουμε στους 230οC-250οC για 20΄-30΄.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου