Pages

5/05/2013

Popovers

ΥΛΙΚΑ:
2 μεγάλα αυγά
1 κούπα φρέσκο γάλα
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας λειωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
λίγο φρέσκο ή ξερό θυμάρι
βούτυρο για πασάλειμμα στις θηκούλες που θα τα ψήσουμε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 230'. Σ'ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη και τι θυμάρι. Σ'ένα ξεχωριστό μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα και την μία κουταλιά λειωμένου βούτυρου, τα ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα σ'ένα κανάτι ( αυτό θα μας διευκολύνει να γεμίσουμε τις θηκούλες επειδή το μείγμα μας είναι αρκετά ρευστό). Παίρνουμε το ταψάκι που ψήνουμε τα cupcakes ( αυτό με τις 12 θηκούλες ) το βουτυρώνουμε αρκετά καλά και το αλευρώνουμε ελαφρά. Γεμίζουμε τις θηκούλες κατά τα 2/3. Ψήνουμε για 15', χαμηλώνουμε την φωτιά στους 175' και ψήνουμε για άλλα 15-20'. Οταν τα βγάλουμε τα τρυπάμε μ'ένα μαχαίρι για να φύγει ο αέρας που εχουν εγκλωβίσει μέσα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου