Pages

5/10/2013

Φριτάτα

ΥΛΙΚΑ:
8 αυγά
4 μικρά κολοκυθάκια
80 γρμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
30 γρμ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες
2 βρασμένες αγκινάρες ψιλοκομμένες
μερικά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
4 κουταλιές γάλα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 ντομάτα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν χωρίς βέβαια να καούν. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και τα μανιτάρια.
Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 10' περίπου.
Λαδώνουμε μια φόρμα για τάρτες με διάμετρο 22 εκ. περίπου και απλώνουμε μέσα τα λαχανικά. Προσθέτουμε τις κομμένες ελιές και την ντομάτα.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το τυρί και ρίχνουμε το μίγμα πάνω στα λαχανικά. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25' περίπου ή ώσπου να πήξουν τα αυγά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου