5/08/2013
Τυρόπιτα με αγριο σκόρδο
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το άγριο σκόρδο και στη συνέχεια τηγανίζουμε σε ένα κατάλληλο δοχείο με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα πράσινα μπαχαρικά /μαϊντανό, βασιλικό, σέλινο, δυόσμο/.
Αφού κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε και τη φέτα.
Σε ένα ξεχωριστό δοχείο σπάμε τα 4 αυγά, βάζουμε το 1 φλιτζάνι γιαούρτι /400 g/ και 1 κουταλάκι του γλυκου μαγειρική σόδα και ανακατευουμε καλα.
Παίρνουμε τα ετοιμα φυλλα, τα ανοιγουμε. Βάζουμε πρωτα απο μίγμα των αυγών και μετα απο το πράσινο, στη μία άκρη των φύλλων (τη μικρή πλευρά) και αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό.
Τοποθετούμε το ρολό στο ταψί. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία γεμίζοντας και ρολάροντας τα φύλλα μέχρι να συμπληρωθεί, πάντα από τα έξω προς τα μέσα, στο ταψί.
Αλείφουμε την πίτα με αβγο. Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις 170 βαθμους μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της.
**** Αυτή τη πρωτότυπη συνταγή μας χάρισε η φίλη μας Donka Atanasova****
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου