Pages

5/07/2013

Τραγανό κοτόπουλο

ΥΛΙΚΑ:
2 στήθη κοτόπουλου ή 4 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες
200 γρ ρυζάλευρο 100 γρ αλεύρι
ή 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κουταλιά μπέικιν πάουντερ
500 γρ στραγγιστό γιαούρτι
Φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι (περίπου 1-2κουταλάκια)
Δενδρολίβανο ψιλοκομμένο (περίπου 1-2 κουταλάκια)
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα καπνιστή
Σκόρδο(1σκελίδα τριμμένη ή στην μύτη από ένα κουταλάκι σκόνη )
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε στο γιαούρτι την πάπρικα , τα αρωματικά, αλάτι ,πιπέρι και προσθέτουμε το κοτόπουλο ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες Ανακατεύουμε τα αλεύρια και το μπέικιν.Προσθέτουμε λίγο επιπλέον θυμάρι και δενδρολίβανο. Πανάρουμε το κοτόπουλο , χωρίς να το καθαρίσουμε από το γιαούρτι. Αφήνουμε να στεγνώσουν λίγο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να κολλήσει το αλεύρι και να μην μας διαλυθεί κατά το τηγάνισμα. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου