5/05/2013
Πολίτικο Εκμέκ
Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό (προσέχουμε το νερό να μην ξεπερνάει τους 35' για να μην ψηθεί η μαγιά ) κάνουμε έναν χυλό με λίγο αλευράκι και το αφήνουμε 1/2 ώρα να φουσκώσει. Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί με την μαγιά στο μπολ του μίξερ και ζυμώνουμε με τον γάντζο ζυμώματος ώσπου να γίνει η ζύμη λεία και μαλακή. Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Το στρώνουμε σ'ένα ταψί 40 εκ. αφού πρώτα την ανοίξουμε σε φύλλο. Την αφήνουμε πάλι να ανέβει για 1 ώρα, μέχρι πάλι να διπλασιαστεί ο όγκος της. Την ψήνουμε για 15' στους 160' με αέρα. Στην συνέχεια την αναποδογυρίζουμε πάνω σε σχάρα και την αφήνουμε να στεγνώσει για 30' στους 120' Την αφήνουμε να κρυώσει, την βάζουμε πάλι στο ταψί. Βράζουμε το σιρόπι για 5' απο τον βρασμό, και όπως είναι ζεστό σιροπιάζουμε κουταλιά--κουταλιά το κρύο εκμέκ, τρυπώντας το κατά διαστήματα για να απορροφήσει το σιρόπι. Απο πάνω βάζουμε ότι μας αρέσει, κρέμα, σαντιγύ, παγωτό καϊμάκι κ.τ.λ.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου