Pages

5/03/2013

Παγωτό χωρίς αυγά

ΥΛΙΚΑ:
1 κουτί Garni Γιώτης με 2 φάκελλα
400 ml φρέσκο γάλα πλήρες
1 κουτί εβαπορέ γάλα light
1 κουτί ζαχαρούχο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κτυπάμε τους δύο φακέλλους φυτικής σαντιγύ με το φρέσκο γάλ για 5' μέχρι να φουσκώσει η σαντιγύ. Προσθέτουμε σιγά-σιγά και ενώ το μείγμα συνεχίζει να κτυπιέται το εβαπορέ και στην συνέχεια κατά τον ίδιο τρόπο το ζαχαρούχο. Αδειάζουμε το μείγμα στο δοχείο παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη. Μετά απο 1 ώρα το βγάζουμε και προσθέτουμε ότι μας αρέσει. Αυτό το κάνουμε γιατί πρέπει να παγώσει λίγο το παγωτό, αλλιώς ότι προσθέσουμε θα κάτσει στον πάτο. Μπορούμε να προσθέσουμε σιρόπι σοκολάτας, ψηθίδες σοκολάτας, τριμμένο μπισκότο ή κομμάτια, γλυκά κουταλιού. Με την μερέντα ή Nutella θέλει λίγο προσοχή, δεν βάζουμε μεγάλη ποσότητα γιατί στην ψύξη σφίγγει, θα την βάλου με προσοχή σαν κλωστή. Είναι απο τα παγωτά που λατρεύω γιατί η υφή του είναι βελούδινη και βασικά δεν εχει αυγά. Θα το αφήσετε στην κατάψυξη για μία νύχτα και το σχέδιο θα το κάνετε με σιρόπι σοκολάτας και μία οδοντογλυφίδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου