Pages

5/09/2013

Κουλούρια Θεσσαλονίκης

ΥΛΙΚΑ:
400 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρμ. αλεύρι δυνατό( Robin Hood )
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κοφτή κουταλιά σούπας μαργαρίνη
15 γρμ. μαγιά νωπή ή 1/2 φακελάκι ξερή
1 1/2 ποτήρι κρύο νερό
1 κ.σ. αλάτι
μπόλικο σουσάμι για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο απο το νερό της συνταγής και περιμένουμε 10' να αφρίσει. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα κτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10'. Το κτυπάμε πάλι για λίγο σε δυνατή ταχύτητα. Πλάθουμε μπαστουνάκια και τα κλείνουμε σε κύκλο. Φτιάχνουμε ζαχαρόνερο με 1 λίτρο νερό, 30 γρμ. ζάχαρη και βουτάμε μέσα τα κουλούρια, τα βγάζουμε και τα τυλίγουμε με το σουσάμι. Τα τοποθετούμε σε ταψί που εχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 1/2 ώρα. Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220' για 12' λεπτά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου