5/09/2013
Κουλούρια Θεσσαλονίκης
Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο απο το νερό της συνταγής και περιμένουμε 10' να αφρίσει. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα κτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10'. Το κτυπάμε πάλι για λίγο σε δυνατή ταχύτητα. Πλάθουμε μπαστουνάκια και τα κλείνουμε σε κύκλο. Φτιάχνουμε ζαχαρόνερο με 1 λίτρο νερό, 30 γρμ. ζάχαρη και βουτάμε μέσα τα κουλούρια, τα βγάζουμε και τα τυλίγουμε με το σουσάμι. Τα τοποθετούμε σε ταψί που εχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 1/2 ώρα. Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220' για 12' λεπτά.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου