Pages

5/03/2013

Σοκολατένια απόλαυση

ΥΛΙΚΑ:
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
3/4 του φλυτ. κακάο
1 1/2 φλυτ. αλεύρι
μια πρέζα αλάτι
2 1/2 κουταλιές σούπας μπέϊκιν
2 κρόκους
1 κ.σ. κονιάκ ή μαύρο ρούμι
6 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
3/4 φλυτ. φρέσκο γάλα
3/4 φλυτ. chocolat chips ( κουβερτούρα σε σταγόνες )
1 1/2 φλυτ. βραστό νερό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σ'ένα μπολ κρατάμε την μισή ζάχαρη και το μισό κακάο απο τα υλικά της συνταγής. Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά σ'ένα μπολ, κοσκινισμένα. Ανακατεύουμε τα υγρά σ'άλλο μπολ και τα ρίχνουμε στα στερεά. Ρίχνουμε και την κουβερτούρα. Απλώνουμε το μείγμα σε πυρέξ και ρίχνουμε απο πάνω το μείγμα κακάο-ζάχαρη που είχαμε κρατήσει. Τέλος περιχύνουμε με το βραστό νερό και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170' για 25'.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου