Pages

5/05/2013

Πορτοκάλι γλυκό με την σάρκα του

ΥΛΙΚΑ:
4 -5 πορτοκάλια χοντρόφλουδα
1 1/4 ζάχαρη
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξύνουμε ελαφρά τα πορτοκάλια με ψιλό τρίφτη. Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά, περίπου 1- 1 1/2 ώρα. Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε λεκάνη με κρύο νερό για 8-10 ώρες, αλλάζοντας το νερό κάθε 2 ώρες. Οταν είναι ετοιμα, τα κόβουμε σε φέτες και κάθε φέτα στην μέση, αφαιρώντας το πάνω και το κάτω μέρος. Μ'ένα ψαλίκι αφαιρούμε τις ίνες και βγάζουμε τα κουκούτσια αν υπάρχουν. Τα αραδιάζουμε στην κτσαρόλα με την ψύχα πρός τα πάνω, ρίχνοντας ζάχαρη σε κάθε στρώση. Αφήνουμε την κατσαρόλα μία νύχτα με την ζάχαρη. Θα κατεβάσει αρκετό ζουμί. Είναι αυτό που θα βράσουμε το γλυκό μας, γιαυτό και δεν αναφέρεται καθόλου νερό στην συνταγή. Την αλλη μέρα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 10-15 λεπτά. Αφήνουμε πάλι μία νύχτα το γλυκό και το δένουμε την επόμενη μέρα, ρίχνοντας πρός το τέλος τον χυμό λεμονιού. Βάζουμε το γλυκό σε καλά πλυμένα και αποστειρωμένα βάζα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου