Pages

5/08/2013

Cheesecake

ΥΛΙΚΑ:
Για τη βάση
2 πακέτα μπισκότα Petit Beurre ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
1 πακέτο ΒΙΤΑΜ ελαφρά λιωμένο
200 γραμμ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
1 κ.σ κανέλλα σκόνη
Για τη κρέμα
600 γραμμ. creamcheese Philadelphia
1 μεταλλικό κουτάκι φυτική σαντιγύ ΜΟΡΦΑΤ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα και χυμό 3 λεμονιών
Για τη γαρνιτούρα βύσσινου
1 κομπόστα βύσσινο
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. γεμάτη κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα στο multi μπισκότα με τα τριμμένα αμύγδαλα και τη κανέλλα και κατόπιν ρίχνουμε το λιωμένο βιτάμ και ανακατεύουμε καλά ώστε να υγρανθεί όλο το μείγμα.
Τοποθετούμε το μείγμα των μπισκότων σε ένα σκεύος ρηχό και πλατύ ή σε αποσπώμενη φόρμα και το πατάμε καλά με τις παλάμες μας να γίνει συμπαγές, και το βάζουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε με τις ρόδες του μίξερ τα υλικά της κρέμας μέχρι να ομογενοποιηθεί και τη βάζουμε πάνω από το στρώμα των μπισκότων και βάζουμε πάλι στο ψυγείο.
Με το ζουμί της κομπόστας, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ φτιάχνουμε στη κατσαρόλα μία κρέμα , η οποία αφού κρυώσει την ανακατεύουμε με τα βύσσινα.
Όταν πλέον έχει κρυώσει πολύ καλά η κρέμα με τα βύσσινα τη βάζουμε πάνω από την άσπρη κρέμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο (συντήρηση) 2-3 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης Μαρίας Γεωργοπούλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου