5/06/2013
Κοτόπιτα με πράσα και μανιτάρια
Σ'ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα πράσα μέχρι να γυαλίσουν. Αν το κοτόπουλο είναι ωμό το ψιλοκόβουμε και το σοτάρουμε μαζί με τα πράσα ή ρίχνουμε το ψητό ή βραστό κοτόπουλο. Σ'άλλο τηγάνι σοτάρουμε μανιτάρια και πιπεριές, τα μανιτάρια μπορεί να είναι φρέσκα ή κονσέρβα. Σ'ένα μπολ κτυπάμε τα αυγά, το γάλα, τα τυριά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αφού κρυώσουν όλα τα υλικά τα ενσωματώνουμε ( πράσα, κοτόπουλο, μανιτάρια, πιπεριές και το γάλα, αυγά, τυριά). Θα προσέξουμε η γέμιση να μην είναι πολύ νερουλή. Στην ταρτιέρα μας απλώνουμε την σφολιάτα, κόβουμε τα περισσεύματα του φύλου, φροντίζοντας να εξέχει ένα κομμάτι 3-4 εκ. για να κάνει το ωραίο τελείωμα ( κατά την γνώμη μου ). Περνάμε τον πάτο της σφολιάτας, μ'ένα πινέλο, με το κτυπημένο ασπράδι. Το ασπράδι λειτουργεί σαν μονωτικό υλικό, με αποτέλεσμα η ζύμη να μείνει τραγανή. Προσθέτουμε την γέμιση και κλείνομε περιμετρικά δημιουργώντας σχέδιο Στολίζουμε με λωρίδες πιπεριάς. Ψήνουμε στους 180' για 30-40'
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου