Pages

5/06/2013

Κοτόπιτα με πράσα και μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ:
Γι την ανοικτή κοτόπιτα χρησιμοποίησα μια βαθειά ταρτιέρα 26 3κ. χωρίς αποσπώμενο πάτο
1 φύλλο σφολιάτας
1 στήθος κοτόπουλου, βραστό, ψητό, ή ωμό
4 πράσα χοντροκομμένα
1 πακέτο μανιτάρια
πιπεριές κόκκινες, πράσινες, κίτρινες κομμένες σε κύβους
1 ασπράδι αυγού κτυπημένο
2 αυγά
1 κούπα γάλα
1 κούπα τριμμένα κίτρινα τυριά
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο, λίγο λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σ'ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα πράσα μέχρι να γυαλίσουν. Αν το κοτόπουλο είναι ωμό το ψιλοκόβουμε και το σοτάρουμε μαζί με τα πράσα ή ρίχνουμε το ψητό ή βραστό κοτόπουλο. Σ'άλλο τηγάνι σοτάρουμε μανιτάρια και πιπεριές, τα μανιτάρια μπορεί να είναι φρέσκα ή κονσέρβα. Σ'ένα μπολ κτυπάμε τα αυγά, το γάλα, τα τυριά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αφού κρυώσουν όλα τα υλικά τα ενσωματώνουμε ( πράσα, κοτόπουλο, μανιτάρια, πιπεριές και το γάλα, αυγά, τυριά). Θα προσέξουμε η γέμιση να μην είναι πολύ νερουλή. Στην ταρτιέρα μας απλώνουμε την σφολιάτα, κόβουμε τα περισσεύματα του φύλου, φροντίζοντας να εξέχει ένα κομμάτι 3-4 εκ. για να κάνει το ωραίο τελείωμα ( κατά την γνώμη μου ). Περνάμε τον πάτο της σφολιάτας, μ'ένα πινέλο, με το κτυπημένο ασπράδι. Το ασπράδι λειτουργεί σαν μονωτικό υλικό, με αποτέλεσμα η ζύμη να μείνει τραγανή. Προσθέτουμε την γέμιση και κλείνομε περιμετρικά δημιουργώντας σχέδιο Στολίζουμε με λωρίδες πιπεριάς. Ψήνουμε στους 180' για 30-40'

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου