Pages

5/06/2013

ΙΣΛΙ

ΥΛΙΚΑ:
3 φλυτ. βούτυρο φυτίνη λειωμένο
2 φλυτ. ζεστό νερό
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπέϊκιν
1 κιλό αλεύρι μαλακό ( το μπλέ )
ΓΕΜΙΣΗ:
1/2 κιλό καρύδια χοντροκομμένα
1 φούχτα ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
ΣΙΡΟΠΙ:
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
στο δέσιμο τον χυμό 1/2 λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης.Παίρνουμε ένα κομματάκι λίγο μεγαλύτερο απο ένα καρύδι και κάνουμε ένα δισκάκι στην παλάμη μας. Βάζουμε μέσα γέμιση, το κλείνουμε και προσπαθούμε να του δώσουμε τρίγωνο σχήμα.
Με το ειδικό τσιμπιδάκι δημιουργούμε τα σχέδια.
Τοποθετούμε στο ταψί, βάζοντας λαδόκολλακαι τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου