Pages

5/06/2013

Πασά κεφτέ της Ελλης

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλο κιμας [ 700 μοσχαρισιος 300 χοιρινος ]
3-4 χοντρες φετες ψωμι χωριατικο καλα μουλιασμενο
2 κρεμμυδια καλα αλεσμενα
4 κ.σ. ξυδι λευκο
1κ.γ σοδα φαγητου
1 κ.γ ριγανη
10 κλωναρακια μαιντανο πολυ ψιλοκομμενο
1/2 κ.γ πιπερι
1κ.γ παπρικα σκονη
1 φυλτσανακι του καφε ελαιολαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τα ζυμωνεις πολυ καλα τα αφηνεις λιγη ωρα σκεπασμενα ............ Σε πλατια κατσαρολα βαζεις λαδακι χοντροκοβεις 1 κιλο κρεμυδια σε φετες και τα μαραινεις καλα , βαζεις οσες σκελιδες σκορδο θελεις εσυ χοντροκομμενες ,λιγο κοκκινο κρασι , ενα φυλτζανακι καφε αφηνεις λιγο να εξατμιστη .... κατοπιν 1 κ,σ πελτε τον διαλυεις σε ζεστο νερακι το ριχνεις αλατι ,πιπερι μαυρο , κιμινο , παπρικα , κοκκους μαυρο πιπερι, ζαχαρι , 2-3 φυλλα δαφνης ,αν το τρωτε καφτερο βαλε και κοκκινη πιπεριτσα . οταν θελουν κανα τεταρτο να γινουν τοτε ριχνεις τα κεφτεδακια σε μεγεθος καρυδιου [ οχι ποιο μεγαλα γιατι φουσκωνον ] απλα κουνας την κατσαρολα δεν ανακατευεις , σε κανα τεταρτο ειναι ετοιμα !!!!!!!!!!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!!! ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!!!!!!!! Η συνταγή αυτή είναι της φίλης μου Ελλης Σερασίδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου