Pages

5/03/2013

Η μηλόπιτα της Σόνιας απο το Giallo zafferano

ΥΛΙΚΑ:
800 γρμ. μήλα
ξύσμα απο 2 λεμόνια
150 γρμ. φρέσκο γάλα
125 γρμ. βούτυρο
250 γρμ. αλεύρι Farin-up
125 γρμ. ζάχαρη
3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
2 βανίλιες
3 αυγά
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Είναι μια απλή μηλόπιτα. Στον κάδο του μίξερ με τα μαχαίρια ρίχνουμε το βούτυρο, την ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι και τις βανίλιες. Τα δουλεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σ'ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα και εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα με έλασμα 22-25 εκ. Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180'. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μέτριες φέτες, γεμίζουμε την επιφάνεια της μηλόπιτας στρώνοντας όμορφα τα μήλα.Τα πασπαλίζουμε με την μαύρη ζάχαρη. Ψήνουμε την μηλόπιτα στους 180-190' ανάλογα με τον φούρνο μας για 50-60' Οταν κρυώσει την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου