Pages

5/05/2013

Ζυμαρόπιτα ζαγορίτικη

ΥΛΙΚΑ:
200 γρμ. αλεύρι ( περίπου 3 χούφτες )
1 ποτήρι νερό, ίσως πάρει και λίγο παραπάνω
2 αυγά
ελάχιστο αλάτι
βούτυρο ή λάδι
200 γρμ. φέτα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανάβουμε τον φούρνο στους 200'. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα, ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι, το νερό και ανακατεύουμε καλά.Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και τα ανακατεύουμε και αυτά για να εσωματωθούν καλά. Το μείγμα πρέπει να είναι ενας χυλός ούτε πηχτός αλλά ούτε και αραιός ( ποιό αραιός απο ενα κέϊκ). Λαδώνουμε καλά ενα ταψί (σινί) 40 εκ. και το βάζουμε στον ήδη ζεστό φούρνο να κάψει καλά. Το βγάζουμε απο τον φούρνο, ρίχνουμε τον χυλό, πασπαλίζουμε την φέτα να πάει παντού και ρίχνουμε κομματάκια βούτυρου ή λάδι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα και να ξεροψηθεί στις άκρες. Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή για ζυμαρόπιτα απο τα Ζαγόρια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου