Pages

5/08/2013

Σοκολατάκια της ανακύκλωσης

ΥΛΙΚΑ:
450 γρμ. γλυκά του κουταλιού από ξυνά φρούτα ανακατεμένα όπως πορτοκάλι, κίτρο, περγαμόντο, νεράντζι, σύκο κ.τ.λ
3 γεμάτες κουταλιές βανίλια υποβρύχιο(βέβαια άμα βάλετε υποβρύχιο με άρωμα μαστίχας αναδεικνύεται περισσότερο η γεύση στα σοκολατάκια)
150 γρμ αμύγδαλα κομμένα στο χέρι σε κομματάκια και με την φλούδα τους
300 γρμ. κουβερτούρα
1 κουταλιά φυτικό λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στραγγίζουμε τα γλυκά να φύγει το επιπλέον σιρόπι. Τα κόβουμε σε πολύ μιρά κομματάκια. Λειώνουμε την βανίλια, ρίχνουμε μέσα τα γλυκά, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά. Τα πλάθουμε σε μπαστουνάκια. Τα βάζουμε στο ψυγείο για λίγο να σφίξουν. Λειώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν-μαρί και τα βουτάμε μέσα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου