Pages

5/05/2013

Black Forest

ΥΛΙΚΑ:
Για τσέρκι 24 εκ. ή ταψάκι
ΥΛΙΚΑ: για το παντεσπάνι
5 αυγά
125 γρμ. ζάχαρη
125 γρμ. αλεύρι Farin-up
30 γρμ. κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σιρόπι: 150 γρμ. ζάχαρη 150 γρμ. νερό Το βράζουμε για 2' απο την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός, το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα 60 γρμ. μαύρο ρούμι ή κιρς. Για την σαντιγύ: 600 γρμ. κρέμα γάλακτος 60 γρμ. ζάχαρη άχνη 200 γρμ. κεράσια ή βύσσινα απο κονσέρβα στραγγισμένα καλά 30 γρμ. μαρμελάδα κεράσι ή βύσσινο 150 γρμ. σοκολάτα γάλακτος για το ντεκόρ Κτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σφιχτή σαντιγύ. Στραγγίζουμε τα κεράσια. Αφού κρυώσει το παντεσπάνι κόβουμε 2 πάτους ή 3 ανάλογα το ύψος που θα έχει.Σιροπιάζουμε καλά τον πρώτο πάτο και βάζουμε μια λεπτή στρώση μαρμελάδας, απο πάνω λίγη σαντιγύ και τα κεράσια να πάνε παντού, λίγη σαντιγύ ακόμη και συνεχίζουμε με τον 2ο πάτο.Πάλι σιροπιάζουμε και κάνουμε την ίδια διαδικασία με τον πρώτο. Τελειώνουμε διακοσμώντας την τούρτα μας με σαντιγύ, κερασάκια και ρολλά σοκολάτας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου