Pages

5/08/2013

Αλμυρό Κέϊκ

ΥΛΙΚΑ:
250 γρμ. farin-up
7 αυγά χωριστά οι κρόκοι απο τα ασπράδια
150 γρμ. ζαμπόν σε ένα κομμάτι και κομμένο σε κύβους
300 γρμ. γραβιέρα και κεφαλοτύρι τρμμένα
50 γρμ.φυστίκι Αιγίνης ανάλατο
250 γρμ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 γιαούρτι με ο% λιπαρά
70 γρμ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Χτυπάμε το βούτυρο με τους κρόκους.Συνεχίζοντας το κτύπημα προσθέτουμε τα τρμμένα τυριά, το γιαούρτι, το ζαμπόν, τα φυστίκια,τις ελιέςκαι τέλος το αλεύρι εναλλάξ με την μαρέγκα προσεκτικά να μην ξεφουσκώσει.Ρίχνουμε το μείγμα σε στενόμακρη φόρμα, βουτυρωμένη καλά και αλευρωμένη. Ψήνουμε στους 190' για 1 ώρα περίπου.Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στην φόρμα και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου