Pages

5/06/2013

Καραμελωμένα μηλαράκια

ΥΛΙΚΑ:
6-8 μηλαράκια, κατάλληλα τα μικρά φιρίκια
6-8 ξυλάκια
2 φλυτ. ζάχαρη
1/2 φλυτ. νερό
3 κουταλιές σούπας γλυκόζη
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα μηλαράκια,προσέχουμε τα μήλα που θα διαλέξουμε να μην είναι κερωμένα γιατί δεν θα κολλήσει πάνω η καραμέλα. Μπήγουμε τα ξυλάκια στα μηλαράκια.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη, το νερό, την γλυκόζη και βράζουμε μέχρι το θερμόμετρο να δείξει 150'.
Για όσους δεν έχουν θερμόμετρο να υπολογίσουν 12' απο τον βρασμό.
Αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε το χρώμα ανακατεύουντας.
Βουτάμε τα μηλαράκια, τα γυρίζουμε να πάει παντού η καραμέλα και τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν.
Προσέχουμε πάρα πολύ με την καραμέλα να μην καούμε. Για να καθαρίσουμε την κατσαρόλα ρίχνουμε μόνο ζεστό νερό και το αφήνουμε να μαλακώσει και να λειώσει η καραμέλα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου