Pages

5/07/2013

Νηστίσιμο κέϊκ σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ:
3/4 της κούπας σπορέλαιο
1 1/2 της κούπας ζάχαρη
2 κούπες κρύο νερό
3 κουταλιές ξύδι
6 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 βανίλιες
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε το σπορέλαιο με την ζάχαρη και προσθέτουμε το ξύδι, το νερό, τις βανίλιες και τέλος τοα αλεύρι ανακατεμένο με την σόδα, το αλάτι και το κακάο. Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί, αλειμένο με λάδι και πασπαλισμένο με αλεύρι. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45'.Οταν κρυώσει το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή σάλτσα σοκολάτας.
ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
60-65 γρμ. κακάο
1/2 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5' περίπου. Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Οταν κρυώσει καλύπτουμε το κέϊκ μας, το οποίο πρέπει να είναι κρύο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου