5/07/2013
Νηστίσιμο κέϊκ σοκολάτας
Χτυπάμε το σπορέλαιο με την ζάχαρη και προσθέτουμε το ξύδι, το νερό, τις βανίλιες και τέλος τοα αλεύρι ανακατεμένο με την σόδα, το αλάτι και το κακάο. Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί, αλειμένο με λάδι και πασπαλισμένο με αλεύρι. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45'.Οταν κρυώσει το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή σάλτσα σοκολάτας.
ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
60-65 γρμ. κακάο
1/2 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5' περίπου. Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Οταν κρυώσει καλύπτουμε το κέϊκ μας, το οποίο πρέπει να είναι κρύο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου